A XIV. ÉPÍTÉSZ-BE LIGHT! REGATTA 2021 NAGYDÍJ FELHÍVÁSA

Tisztelt vitorlázó építész barátaim!

A 2021-es évben sem maradhat el az egyik legkedveltebb eseményünk, az immáron XIV. Építész Regatta vitorlásverseny.
Az rendezvény alapítójaként engedjétek meg, hogy tisztelettel meghívjalak Benneteket a Magyarországon egyedülálló környezettudatos építészek számára megrendezett amatőr nyílt verseny-sorozat,
a XIV. Építész-BE LIGHT! Regatta Nagydíj vitorlásversenyre.

A verseny időpontja: 2021. június 25-26-27.
A verseny helyszíne: Balatonlelle Yacht kikötő – Keszthely Yacht kikötő

Kapcsolódva a hivatalos kezdeményezéshez bátran nevezhetem a 2021-es évet a Nemzeti Újrakezdés Évének, hiszen ahogyan azt a saját életünkben is megtapasztalhattuk egy új korszakba léptünk. Megújul körülöttünk az oktatás, a kultúra, az ifjúság, a család, a gazdaság, az egyház, a sport és az egészségügy, így az egész környezetünk azt az üzenetet közvetíti, hogy merjünk bátran és újult erővel tekinteni a jövőbe.
A rendezvény keretein belül minden évben megemlékezünk az aktuális építészeti évfordulókról, a nemzet életében fontos személyekről és eseményekről. Idén Esterházy Emlékév, Isten szolgája Esterházy János születésének 2021-ben sorra kerülő 120. évfordulójára emlékezünk.
Az emlékezés mellett egy új kezdeményezésre is felhívnám a figyelmet, az Európai Bizottság által elindított ÚJ EURÓPAI BAUHAUS célja, hogy a pandémiát követően közösen gondoljuk át európai életterünket fenntarthatósági szempontból, kontinensünk a XXI. századi minőségi élet motorja legyen és az Uniót a körforgásos gazdaság zászlóshajójává tegye, egyúttal 2030-ra karbon semlegessé váljon. Az Építészregatta szervezői azonosulva a felhívásban megfogalmazott elvekkel és gondoltatokkal büszkén csatlakoznak ahhoz és bíztatnak mindenkit erre.
Az idei Regatta is ezt az üzenetet közvetíti, így nagy örömömre szolgál bejelenteni, hogy a sok éves közös együttműködésünknek köszönhetően idén első alkalommal üdvözölhetjük névadó fő támogató címmel a BE LIGHT! Kft-t, amelyet az ország egyik legnagyobb és magyar tulajdonban lévő világítástechnikai vállalataként ismerhetünk. Bízom benne, hogy ez a közös együttműködés teszi még színesebbé a rendezvényünket.

A június 25-27. között zajló program a balatonlellei Yacht Club kikötőjéből indul, a verseny előestéjén rendezett welcome partival.
A második napon zajlik a verseny, amelynek eredményhirdetése egy könnyedebb elegáns szabadtéri fogadással és eredményhirdetéssel zárul a Keszthelyi Yacht kikötőben.

Reméljük, hogy elfogadjátok a meghívásunkat és irodáitok csapatával, de mindenképpen legalább egy építésszel hajónként részvételetekkel kifejezitek együvé tartozásunkat. A versenysorozattal, illetve a Nagydíjjal kapcsolatban bármilyen további kérdésetek lenne készséggel állunk a rendelkezésére. Hajó és szállás bérlési lehetőséget a honlapon hirdetjük.

Az Építész Nagydíj hivatalos weboldala: www.epiteszregatta.hu
A rendezvény archívumai:
https://epiteszregatta.hu/2019/a-xii-epitesz-kesz-regatta-dijai-es-ermei/
https://epiteszregatta.hu/2020/galeria/
Információ: Baráz Patrícia +36 30 727 1167, Borsay Attila +36 20 546 7643

Budapest, 2021.május 12.

regatta2021_alairasok