A XVI. ÉPÍTÉSZ-BELIGHT! REGATTA SZERVEZŐINEK KÖSZÖNETE

Tisztelt támogatóink!
Tisztelt vitorlázó építész barátaim!

Az idén XVI. alkalommal került megrendezésre az ÉPÍTÉSZ-BE LIGHT! REGATTA vitorlásversenyaz MCC támogatásával.

A V4 Építészeti Alapítvány alapítójaként engedjétek meg, hogy köszönetemet fejezzem ki a rendezvényen való támogatásotokért és részvételetekért. Ebben az évben újra sikerült részvételi rekordot döntenünk és 34 nevezett hajóval, valamint 250 fővel vette kezdetét a rendezvény.

Megtiszteltetés számomra, hogy dr. Latorcai Csaba, területfejlesztési miniszterhelyettes, parlamenti államtitkár ismételten elfogadta az esemény fővédnöke címet, valamint köszönöm az MCC támogatását és Valentini Pál stratégiai igazgató MCC, főigazgatói kabinetvezetőnek, hogy elfogadta a védnöki felkérésünket.

Köszönöm díszvendégeinknek, Ő excellenciája Erik Vilstrup Lorenzen úrnak, Dánia magyarországi nagykövetének, hogy elfogadta meghívásunkat.

Dr. Kollár Lajos professzornak, a Professzorok Batthyány Köre elnökének, a Magyar Vitorlás Szövetség tiszteletbeli elnökének részvételét.

Szakály Sándor professzornak, Széchenyi-díjas történésznek, Balatonföldvár diszpolgárának, a V4 Építészeti Alapítvány kurátorának köszöntőjét.

Kondor Géza úrnak, Révfülöp polgármesterének, Istenes József érsekújvári építésznek, a V4 Építészeti Alapítvány kurátorának, valamint házigazdánknak Török Péternek és az MCC valamennyi képviselőjének a részvételét és támogatását az eseményen.

Köszönöm Kelecsényi Gergelynek az ALAKart cég képviseletében, hogy idén is elkészítették egyedi tervezésű díjainkat és érmeinket.

Köszönöm azoknak a támogatóinknak, akik különdíjban részesítették versenyzőinket: Szmodis Máriának a VITRA Magyarországi képviselet vezetőjének, Feuertag Ottónak a FIABCI Magyarország által először felajánlott díjat. Gosztonyi Miklósnak a KRÜLLUNG képviseletében, Házkötő Györgynek a PROCONSTRUCT képviseletében és Kiss Tamásnak a VETLANDPRO cég képviselőjének az átadott ajándékaikat.

Köszönöm a klasszikus történelmi hajóknak, hogy idén is rekord létszámban voltak jelen az eseményünkön, folyamatos jelenlétükkel a rendezvény rangját emelik évről-évre.

A történelem és a múlt hagyományainak tisztelete mellett igyekszünk a jövőbe is tekinteni, így a fiatal építészeknek biztosítani lehetőséget arra, hogy részt vehessenek ezen a társadalmi eseményen. Fontos a generációk közötti együttműködés és párbeszéd lehetőségének megteremtése. Ennek keretében idén második alkalommal biztosítottunk lehetőséget egyetemi hallgatóknak és elindítottuk számukra Vándorkupánkat is a Belight! kezdeményezésére.

Köszönöm támogatóinknak, hogy segítségükkel a megszokott magas minőségben valósíthattuk meg a rendezvényünket, nélkülük ez nem lenne lehetséges.

Köszönjük, hogy részvételetekkel hitet tesztek az esemény mellett. Bízom benne, hogy az idei érdeklődőkkel jövőre is találkozunk a Balatonon és együtt húzhatjuk fel vitorláinkat a nyár kezdetén, hogy újra nekivágjunk a magyar tenger meghódításának.

Kívánok mindenkinek kellemes időtöltést, jó pihenést a nyárra, és természetesen jó szelet.

A versennyel kapcsolatos információkért látogassatok el a honlapunkra: www.epiteszregatta.hu

és kövessetek minket a facebookon: https://www.facebook.com/epiteszregatta

Az esemény képeinek megtekintése: https://epiteszregatta.hu/2023/a-xvi-epitesz-belight-regatta-kepei/