A XVI. ÉPÍTÉSZ-BE LIGHT! REGATTA 2023 FELHÍVÁSA

Kedves Vitorlázó Építészek!

A rendezvény alapítójaként tisztelettel hívlak Benneteket a 2023-as évi XVI. Építész Regattára, a Balaton vitorlázó hagyományain alapuló, építészek és szakmai partnereik számára megrendezendő amatőr nyílt vitorlásversenyre!

XVI. Építész-BE LIGHT! Regatta Nagydíj

A verseny időpontja: 2023. június 23-24-25.
A verseny helyszíne: Balatonlelle, Bl Yacht Club – Révfülöp, MCC kikötő

Az elmúlt időszak korlátozásai, változásai állandó bizonytalanságban tartanak bennünket, de megtanultunk együtt élni a helyzettel, részévé vált az életünknek a folytonos újratervezés. A Regatta üzenete erre hívja fel a figyelmet; bármit hozzon az élet, számíthatunk egymásra!

Kiemelten fontos célunk volt eddig is az építészgenerációk találkozása a kötetlen rendezvényeken. 2023-ban a BeLight kezdeményezésére Vándorkupát is útjára indítunk a hazai építész egyetemek (BME, a MOME, az Óbudai egyetem és az MCC) csapatai között.

Ebben az évben nemcsak a befutó, de a versenypályánk is megújul; célállomásunk a révfülöpi Cholnoky Jenő kikötő lesz. Itt köszönöm meg az MCC-nek csatlakozásukat és támogatásukat kezdeményezésünkhöz. Szándékaink szerint az MCC kikötő az Építész Regatta jövőbeni állandó helyszíne lesz, a klub teraszán idén bemutatjuk az MCC megújítási terveit.

Minden évben részt vesznek a történelmi hajók a regattán, hisszük, hogy a múltra való emlékezés az alapja jövőnk építésének. 2023-ban megemlékezünk Petőfi Sándor születésének 200 éves bicentenáriumáról és nemzeti énekünk a Himnusz születésének évfordulójáról.

A június 23-25. között zajló program a balatonlellei Yacht Club kikötőjéből indul a péntek este rendezett fogadással. A második napon zajlik a túraverseny, amelynek eredményhirdetésére szabadtéri zenés vacsora keretében kerül sor a révfülöpi MCC klub teraszán. Vasárnap a szokásoknak megfelelően rövidített versenyt rendezünk visszafelé a kiinduló Balatonlellei kikötőbe.

Kedves régi és új versenyzők! Reméljük minél többen részt vesztek csapataitokkal, hajónként legalább két építésszel.

Köszönjük régi és új támogatóinknak, hogy a rendezvényünket idén is a megszokott magas minőségben szervezhetjük meg. A versenysorozattal, illetve a Nagydíjjal kapcsolatban bármilyen további kérdésetek lenne készséggel állunk a rendelkezésre. Hajó- és szállásbérlési lehetőséget a honlapon hirdetjük.

A jövőt közösen építjük! Bízom benne, hogy új jelmondatunk mindenki számára kellő motivációt és biztatást ad arra, hogy idén is együtt húzzuk fel vitorláinkat és találkozzunk újra!

Az Építész Nagydíj hivatalos weboldala: www.epiteszregatta.hu

A rendezvény archívumai:

https://epiteszregatta.hu/tartalmak/media/

Információ: Baráz Patrícia +36 30 727 1167, Borsay Attila +36 20 546 7643

Budapest, 2023. április 28.

Kálmán Ernő DLA

reg23