XVII. Építész-BE LIGHT! Regatta Nagydíj – FELHÍVÁS

A verseny időpontja: 2024. június 28-29-30.
A verseny helyszíne: Balatonföldvár, BAHART kikötő – Keszthelyi Yachtkikötő

A Visegrádi Négyek Építészeti Alapítvány idén is megrendezi az immár XVII. Építész- Belight Regattát, melynek fő célja a kapcsolatteremtés, az egyetemek közötti verseny, a szakmai összefogás, a Balaton megismertetése és a nemzeti értékek megőrzése.
Az építész regatta fontos üzenete a generációk találkozása. A BeLight kezdeményezésére néhány éve elindítottuk az egyetemi Vándorkupát, amely lehetőséget biztosít egyetemista építészek számára, hogy részt vegyenek a versenyen. Az egyetemek, akik csatlakoztak hozzánk: BME, MOME és a Pécsi Tudományegyetem.
Az esemény idén a kortárs építési kihívások, az új építési technológiák, az új építész generációk találkozása lesz, kb. 25-30 hajó indul, 200-250 fő vesz részt rajta. A verseny kiírás feltételül szabja, hogy minden hajón legyen 2-2 fő építész.
A vitorlás sportág nagy sikere volt 2021-ben Berecz Zsombor olimpia ezüstérme, aki azóta az SSL világversenyen a dobogó legfelső fokára is eljuttatta a magyar csapatot. Idén szurkolunk a Párizsi Olimpián induló két ifjú tehetségért; Érdi Máriáért és Vadnai Jonatánért!
Ebben az évben a kiinduló helyszín a balatonföldvári BAHART kikötő lesz, a nevezéseket a kikötő melletti műemlék Balaton Klub felújított épületének teraszán intézzük. A szombati befutó helyszínének és azt követő díjkiosztó vacsorának ismét a Keszthelyi Yacht Club ad otthont. Vasárnap a szokásoknak megfelelően rövidített versenyt rendezünk visszafelé Szigligeti befutással.
Minden évben nagy számban vesznek részt a történelmi hajók a regattán. 2024-ben is van lehetőségük arra az építészirodáknak, hogy kibéreljenek egy cirkálót a versenyre, melynek a szervezésében szívesen segítünk.

Az online jelentkezés és a részletes feltételek az alábbi linken:
https://epiteszregatta.hu/jelentkezes/

Minden induló hajón minimum 2 fő regisztrált építésznek kell lennie, ezt a nevezéskor ellenőrizzük.
Kérünk mindenkit, hogy erre figyeljenek!

Nevezési lap letöltése

Ebben az évben nem lesz szombaton helyszíni nevezés, ezért kérjük, hogy mindenki legkésőbb pénteken estig a kitöltött nevezési lapot a helyszíni nevezési irodán adja le!

Főrendező: Kálmán Ernő DLA, a Regatta alapítója, a V4 Építészeti Alapítvány elnöke
1029 Budapest, Tátra u.7 gsm: +36 20 9803308 gsm: +36 20 9803308 v4@v4fund.archi, v4@v4af.eu

Szervezők: Baráz Patrícia, Borsay Attila v4@v4fund.archi, v4@v4af.eu

Az Építész Nagydíj hivatalos weboldala: www.epiteszregatta.hu

Sporttal a közösség építéséért!